09.09.2011

Quaglia, Roberto. 11 septembrie: mitul. Culisele unei crize programate / trad. din lb ital.: E. Botezatu, V. Mitu. – Bucureşti : Ştefan, 2009. – 511 p


11 septembrie 2011 e un subiect delicat, dar cu siguranţă această dată a intrat în istorie. Ce a fost rămîne o enigmă, deşi opinia publică şi-a pus o multitudine de întrebări. Roberto Quaglia a fost primul scriitor care a adus în atenţia publicului italian misterele de la 11 septembrie, prin celebrul său articol din primăvara anului 2003, intitulat Tot ceea ce ai dorit să ştii despre 11 septembrie, dar n-ai avut curajul să te întrebi, care a devenit bestseller. Pornind de la acest articol, subiectul este tratat pe larg în cartea 11 septembrie: mitul. Culisele unei crize programate.
Această carte analizeză ce s-a întîmplat pe 11 septembrie 2011, demonstrează versiunea oficială e evenimentelor şi, în acelaşi timp, reprezintă un manual cu ajutorul căruia putem înţelege tehnicile de construire şi consolidare a unui mit, psihologia manipulării maselor etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu