04.11.2010
Delavier, F. Anatomia unui corp perfect. - Bucureşti : Litera Internaţional, 2009. - 144 p.
Cartea include mai mult de 400 de ilustraţii amănunţite. Imaginile înfăţişează muşchii solicitaţi în timpul fiecărui exerciţiu în modul în care interacţionează grupurile musculare între ele, dar şi cu tendoanele şi cu structurile osoase. Cartea cuprinde şi capitolele dedicate analizei anatomice a celor mai frcvente plăgi şi accidente care se pot întîmpla în orele de antrenament. La fel, sunt explicate ce trebuie să faci ca să previi sau cum să le tratezi. Sunt incluse şi descrise 115 exercţii pentru braţe, piept, picioare, fese şi abdomen.
(Sursa imaginii: http://www.julie.ro/)
Datcu, Iordan. Dicţionarul etnologilor români : în vol. - Bucureşti : Ed. SAECULUM I.O. - Vol. 1. - 1998. - 320 p.
Vieru, Grigore. Ghicitoare fără sfîrşit. - Chişinău : Prut Internaţional, 2005. - 228 p.
(Sursa imaginii: http://www.librariaonline.ro/)
Moldovanu, Dumitru. Haiducul Tobultoc. - Chişinău : Arc, 2008. - 224 p.
Prima ediţie a acestei cărţi a apărut la Ed. Cartea Moldovenească în 1981. Avea un tiraj inimaginabil faţă de cele practicate azi - 10000 de exemplare. În anul 1989, Haicul Tobultoc era reluată, cu unele modificări, de aceeşi editură. Dar deschderile perestroikăi nu erau decît modeste întredeschideri, autorul trebuind să ţină cont şiatunci de o serie de tabuuri şi restricţionări, care funcţionau încă la toate nivelurile. Publicaţia editurii Arc, este prima liberă de constrîngerile oricărei cenzuri. (Eugen Lungu)
Pe lîngă faptul că autorul tratează subiectul cu privire la haiducul Tobultoc, vorbind despre despre acesta, atît momente din copilărie cît şi faptele sale. La fel, este un capitol Ecouri la ediţia întîi, unde Vladimir Beşleagă, Ion Ciocanu şi Leo Butnaru vizavi de personalitatea lui Tobultoc.
(Sursa imaginii: www.cauti.ro)