19.09.2011

Enciclopediile Descoperă lumea

Descoperă lumea include 6 volume. Sunt enciclopedii și sunt destinate copiilor. Sunt detaliate, cu ilustrații bogate, fotografii relevante și descrieri pe potrivă.

Mari invenții / coord. : Richard Wood; trad.: Graal Soft. – București : Litera Internațional, 2008. – 56 p.
Invețiile făcute de-a lungul timpului au influențat dezvoltarea umanității. Chiar dacă pentru moment nu și-au dat seama de impotanța invenției făcute, aceasta a avut impact enorm. S-au inventat transporturilor, instrumente și aparate, energia electrică etc.

Secretele tehnicii / cons. științ.: Alison Porter, Eryl Davies; trad.: Graal Soft. – București : Litera Internațional, 2008. – 56 p.

Tehnica este indispensabilă. E vorba de transport, comunicații, electrocasnice, instrumente muzicale, construcții etc.


Sporturi și jocuri / coord.: Maxwell Howell și Murray Phillips; trad.: Graal Soft. – București : Litera Internațional, 2008. – 56 p.

Oamenilor le-a plăcut dintotdeauna să se întreacă. Astfel, jocurile existente în prezent au fost unanim acceptate cu toate regulile jocului în cauză. Jocurile Olimpice, de exemplu, au mare priză la public, chiar dacă sunt organizate odată la patru ani. Nu vom intra în detalii în ceea ce privește jocurile. Toși știu de volei, badminton, fotbal, hochei etc.


Construcții monumentale / coord.: Anne Lynch; trad.: Graal Soft. – București : Litera Internațional, 2008. – 56 p.

Această carte reflectă construcțiile din antichitate pînă în prezent. Totodată ne arată provocările viitorului în materie de construcții. Veți găsi informații cu privire la construcțiile diferitor popoare: imperii americane timpurii, civilizația egipteană și greacă, epoca clasică etc.


Exploratori și neguțători / Anne Milord; trad. Graal Soft. – București : Litera Internațional, 2008. – 56 p.
Odată cu apariția civilizațiilor au apărut și exploratori și neguțători. De ce? Pentru că trebuiau să supraviețuiască. Dacă aveau ceva produse în plus făceau schimb. Era serviciu contra serviciului. Era comerțul mediteranian și cel de uscat.

Zborul / coord.: Donald Lopez; trad.: Graal Soft. – București : Litera Internațional, 2008. – 56 p.
Cum se zboară? E o întrebare interesantă. Păsările, de exemplu, în zborul lor, cînd aerul circulă deasupra aripile lor, se produce o diferență de presiune, deasupra și sub aripi.
Baloanele sunt umplute cu aer cald sau gaze ca heliu sau hidrogen, care sunt mai ușoare decît aerul din jurul lor. La fel e interesant cum zboară și avioanele, zmeie și planoare. Nu vom intra în detalii, dar sunt niște informații foarte utile și interesante pentru cultura generală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu