11.07.2011

Dragostin, Mioara. Ghid practic de vestimentaţie pentru profesionişti. – Iaşi : Polirom, 2005. – 190 p.


Dacă pînă acum cîţiva ani, întîmpinai omul după haine şi îl petreceai după vorbe, se pare că în prezent această afirmaţie nu mai este valabilă. Ţinuta, e la fel de importanta ca şi stilul fiecărui din noi de a vorbi. Codul vestimentar al vestimentaţiei devine, uneori, şi poate pentru unii din noi o problemă. Cunoştinţe elementare la acest capitol se reflectă în cărţi ce ţin de codul bunelor maniere în afaceri şi codul bunelor maniere. Autoarea acestui ghid vine cu o serie de sugestii la capitolul vestimentaţie, sfaturi, reguli de asortare a culorilor etc.
Această nu este o carte despre modă se spune în paginile de început a cărţii, nu este o carte despre design vestimentar. Cartea este destinată exclusiv celor care îşi construiesc azi conturile bancare de mîine prin profesionalismul aplicat în fiecare zi.
Ghidul conţine ilustraţii, oferă soluţii pentru un stil vestimentar propriu şi în acelaşi timp vă ajută să vă exprimaţi personalitatea în cadrul clasic-conservator al vestimentaţiei pentru profesionişi.
Autoarea include următoarele capitole: De ce vă foloseşte un stil vestimentar propriu; Simbolistica hainelor; avantajul primei impresii; ţinuta vestimentară pentru profesionişti; accesorii ale ţinutei profesioniste; ţinuta profesionistă pentru femei etc.
La final este inclusă şi o anexăReguli de asortare a culorilor.
Cartea se află la Biblioteca Municipală "B. P. Hasdeu" din Chişinău (Sediul Central), dar şi la filialele ei (Tîrgu-MUreş; transilvania, Codru, H. Botev, Alba Iulia, Centrul Academic International Eminescu, M. Costin etc.).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu