01.04.2011

Colecţia CHIC de la Editura Polirom

Colecţia CHIC a editurii Polirom din Iaşi este coordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu. Cărţile din această colecţie sunt traduceri ale unor scriitoare din Marea Britanie, cărţi care se dovedesc a fi un succes internaţional. O parte din aceste cărţi au ecranizate, cum ar fi Diavolul de îmbracă de la Prada de Lauren Weisberger, Eu cu sora mea mai mică de Jennifer Weiner, Jurnalul lui Bridget Jones şi Bridget Jones: La limita raţiunii de Helen Fielding. În continuare vă propunem cîteva cărţi din această colecţie, care se află la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.

Ffordie, Katie. Se poartă nunţile / trad.:D alia Ungureanu. – Iaşi: Polirom, 2010. – 533 p.

Titlu original: Wedding Season
Katie Fforde este una dintre cele mai apreciate scriitoare de romane de dragoste în Marea Britanie, iar Se poartă nunţile, roman publicat în 2008, a figurat pe lista celor mai bine vîndute zece cărţi ale anului din Sunday Times. Cît despre eroina cărţii, Sarah Stratford, în ciuda faptului că este o organizatoare de nunţi înfricoşător de profesionistă şi severă, vom spune, totuşi, că nu are dreptate... nici o femeie nu urăşte nunţile chiar într-atît!
Deşi se ocupă cu planificarea de nunţi, Sarah Stratford, protagonista romanului Se poartă nunţile (cel mai recent roman al autoarei Katie Fforde), ascunde un secret care nu este tocmai de invidiat, şi anume faptul ca ea nu crede în dragoste. Cel puţin, nu în ceea ce o priveşte. Totuşi, în ploaia de confetti purtată de briza unei zile fericite de iunie, la finele unei nunţi încheiate cu succes. Sarah acceptă să se mai ocupe de încă două astfel de evenimente – planificate în aceeaşi zi, peste numai două luni şi în vreme ce una dintre mirese, o personalitate mondenă, e numai lapte si miere, cea de-a doua, propria sora a lui Sarah, îi face zile fripte cu planurile sale spectaculoase, întemeiate însă pe un buget cam şubred. Dar pe masură ce trece timpul şi ziua cea mare se apropie, toata lumea pare să fi aflat că, în jocul căsniciei, răbdarea e cea mai mare virtute. Şi cine ştie, poate ca în goana organizării, chiar şi o planificatoare de nunţi îşi găseşte răgaz să mediteze un pic la rostul iubirii.

Impresii, comentarii:
„Un roman despre prietenie, în mod special, şi despre relaţiile dintre oameni, oportune uneori, alteori marcate de egoism şi lipsa de încredere, însă tratate cu înţelegerea şi umorul unic de care dă dovadă întotdeauna Katie Fforde.”
Sunday Express

Kelly, Cathy. Secrete din trecut / trad. şi note: Maria Zirra. – Iaşi: Polirom, 2010. – 563 p.


Titlu original: Past Secrets
Secrete din trecut, publicată în 2006, este una dintre cele mai emoţionante cărţi ale autoarei. În spatele geamurilor strălucitoare şi grădinilor de trandafiri de pe Summer Street, par să se ascundă multe secrete. Faye Reid este o mama singura, inspaimintata ca fiica ei, Amber, isi distruge viaţa, renunţînd la colegiu ca să călătorească. Încearcă să o oprească, dar mai întîi va trebui să-i dezvaluie greşelile pe care le-a facut ea însăşi în tinereţe. Maggie Maguire, o femeie interesantă, sfîrşeşte o relaţie amoroasă nefastă şi decide să se reintoarcă acasă, la mama ei bolnavă; însă oraşul în care crescuse îi aminteşte de probleme din trecut care se cer rezolvate. Iar Christie Devlin, o doamnă blîndă şi înţeleaptă, care poate sp vadp în inimile oamenilor şi să le rezolve problemele, se trezeşte dintr-odată cu un fost iubit din tinereţe, a cărui prezenţă ameninţă să-i destrame familia... Morala pare sa fie: dacă ţii un secret prea mult timp, se va năpusti asupra ta, cînd ţi-e lumea mai dragă.

Impresii, comentarii:
„Cathy Kelly este o scriitoare care reuşeşte să-ţi smulgă lacrimi şi hohote de rîs, te face să te îndrăgosteşti de personajele sale... O lectură cu adevarat emoţionantă!”
Daily Mail

„Plină de emoţie, inimi sfîşiate şi speranţe... Un roman cu personaje realiste şi interesante, confruntîndu-se cu o serie de evenimente care le vor schimba cursul vietii.”
Ireland on Sunday
„Secrete din trecut este o poveste fascinanta, nu vei putea s-o lasi din mina.”
Company


Kinsella, Sophie. Fata fantomă / trad. şi note: Vali Florescu. – Iaşi: Polirom, 2009. – 533 p.

Titlu original: Twenties girl
Lara Lington a avut întotdeauna o imaginaţie debordantă, dar iată că, dintr-odată, imaginaţia asta a ei a cam început să-şi facă de cap! Femeile tinere, obişnuite, la vreo douazeci şi ceva de ani, care
încearcă să-şi vadă de viata lor, să-şi facă o carieră, nu sînt vizitate de fantome, nu? Şi totuşi, se pare că spiritul strămătuşii Sadie, neliniştit, şi-a găsit o formă de manifestare în lume şi e hotărît să rămînă prin preajma Larei, pînă cînd aceasta îi va indeplini dorinţele. Cumva, ajutîndu-şi strămătuşa în vînătorea ei de comori, Lara descoperă că propria ei viaţă a devenit interesantă şi romantică.

Impresii, comentarii:
„Îcercaţi numai să vă imaginaţi: o poveste cu o fantomă care adoră jazzul, bîrfa şi comentează în permanenţă, cu o mirare inocentă şi ironie fină, lumea de azi! Sophie Kinsella este, într-adevar, o maestră a comediei cu aceasta încîntătoare aventură într-una dintre cele mai incitante metropole ale lumii.”
Publishers Weekly

„Fata fantomă este o poveste romantică, plină de umor, care propune o viziune aparte asupra lumii tensionate din ziua de azi, lăsîndu-se condusă de o voce deosebit de ironică – şi de intrigată – a trecutului.”
Daily Mail


Weiner, Jennifer. Anumite fete / trad. şi note: Alina Popescu. – Iaşi: Polirom, 2009. – 503 p.

Titlu original: Certain Girls
Anumite fete este continuarea romanului Super tare la pat, avînd o ca eroină pe Cannie Shapiro,
jurnalistă de succes. La treisprezece ani de la întîmplările din Super tare la pat, protagonista este acum mamă, preocupările sale sînt fiica adolescentă şi rebelă, pe nume Joy, cariera scriitori cească, relaţia cu soţul ei, medicul Peter Krushelevansky, mîncarea organică şi, mai nou, cursurile de yoga. Viaţa ei pare să se fi înscris într un circuit minunat de previzibil, cu toată liniştea la care rîvnise şi, de asemenea, tandreţea şi iubirea unei familii. Dar, din clipa în care Joy devine interesată de secretele de mult îngropate ale familiei, trecutul revine cu putere în viaţa lor de familie, supunînd o pe Cannie la noi încercări şi pe fiica ei la efortul de a înţelege viaţa cu mai multă maturitate şi umor decît pînă atunci.

Impresii, comentarii:
„Teribil de amuzantă! Jennifer Weiner continuă în forţă, cu observaţiile ei pătrunzătoare şi spirituale la adresa naturii umane.”
Publishers Weekly

„Plin de căldură şi umor, romanul Anumite fete este o examinare impresionantă a momentelor tragice şi comice, totodată, care marchează relaţia dintre mame şi fiice, observînd în profunzime dinamica unei familii aflate într-o permanentă nevoie de a afla şi a spune adevarul.”
Kirkus Review


Kelly, Cathy. Lecţii de iubire / trad. şi note: Natima Mîndrilă. – Iaşi: Polirom, 2010. – 560 p.

Titlu original: Lessons in Heartbreak
Izzie Silver, protagonista romanului Lectii de iubire, o femeie frumoasă şi hotărîtă, îşi doreşte să
revolutioneze lumea modei. În locul hainelor pentru modele slăbănoage, mult visata ei agenţie de modeling din New York va promova îmbrăcăminte de vis pentru femei cu dimensiuni normale – sau dimensiuni mari. Şi asta pentru că, la puţin peste treizeci de ani, s-a saturat să le fie mama unor adolescente care îşi distrug viaţa şi sănătatea doar fiindca lumea modei se plictiseşte prea repede. Cu asta, Izzie speră ca propria ei viaţă, condusă de muncă şi principii stabile, să ajungă în sfîrşit la o formă de împlinire. Însă imprevizibilul se petrece şi Izzie îşi încalcă propriile reguli îndrăgostindu-se de un bărbat căsătorit. De cealaltă parte a oceanului, matuşa lui Izzie, Anneliese, trăieşte suferinţa infidelităţii de pe o poziţie contrară. După aproape patruzeci de ani de căsnicie, soţul ei are o aventură cu cea mai bună prietenă a ei. Trădată de doi dintre oamenii cei mai apropiaţi, ea îşi înfruntă acum viitorul singură. Puse în faţa unor circumstanţe triste şi neobişnuite, amîndouă femeile vor învăţa o lecţie majoră de la viaţă.

Impresii, comentarii:
„Un roman emoţionant, cu poveşti de dragoste şi visuri incredibile, scris într-un stil realist, cu personaje curajoase, care sînt în stare să dea piept cu viaţa şi s-o considere fascinantă.”
Ireland on Sunday

„O carte veselă, atractivă, scrisă minunat. Cathy Kelly ştie ce-şi doresc cititorii ei şi le oferă, cu deosebit talent, un spectacol senzaţional!”
Sunday Independent

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu