09.11.2010

Schueneman, Martha. Ghidul caloriilor, carbohidraţilor şi colesterolului. – Ed. a 2-a, rev. - Bucureşti : Litera Internaţional, 2008. – 200 p.


Alimentele se compun din grăsimi, carbohidraţi şi proteine. Grăsimile conţin 9 calorii pe gram. Proteinele şi carbohidraţii au 4 calorii pe gram (alcoolul conţine 7 calorii pe gram.


Ghidul caloriilor, carbohidraţilor şi colesterolului oferă o gamă largă de informaţii într-o singură pagină. Substanţele nutritive vitale sunt detaliate în grafice şi tabele, prezentîndu-se totodată şi o serie de date după care vă puteţi ghida la cumpărături şi la gătit, pentru a obţine preparate savuroase şi hrănitoare.


Cartea include ce este indicat?, ce nu este indicat?, ce conţin şi recomandări cu privire la diverse produse alimentare cum ar fi: preparatele din carne şi vînat; preparate din peşte, crustacee şi pasăre; ouă şi lactate; fructe şi legume; alimente pe bază de amidon, fast-food-uri şi băuturi etc.

(Sursa imagnii: http://www.pravaliacucarti.ro/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu