08.11.2010

Dorobanţu, E. 250 de reţete din arta culinară chinezească / E. Dorobanţu, I. Dorobanţu. – Bucureşti : ALLFA, 2005. – 232 p.


Arta culinară chinezească este recunoscută în întreaga lume. Ea a parcurs mii de ani de rafinament şi perfecţionare, de la mîncarea gătită pe pietre fierbinţi pînă la măncărurile care se serveau la Curţile Împărăteşti. În timpul Dinastiei Tang (618-907) arta culinară chinezească, ca şi celelalte arte, a cunoscut o mare înflorire.

Carte presupune 10 capitole în care au fost incluse reţete privind Preparate din carne de pasăre; Preparate din carne de porc; Preparate din carne de vită şi oaie; Preparate din carne de vănat; Produse acvatice; Salate. Măncăruri reci; Preparate din legume. Ouă; Supe; Dulciuri; Alte măncăruri.
(Sursa imaginii: www.pravaliacucarti.ro)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu