18.08.2010

Montignac, Michel. Ciocolata: Un aliment esenţial pentru sănătatea ta. - Bucureşti: Litera, 2010. - 240 p.

Cu secole în urmă, ciocolata era considerată mai preţioasă decât aurul. Chiar şi în prezent ea a rămas un sinonim al luxului şi al delectării, probabil, cel mai iubit aliment dulce din lume. Cu greu ne putem imagina o persoană căreia să nu-i placă ciocolata, mai ales ca există nenumărate forme şi sortimente.

Ca orice lucru foarte bun, ciocolata este înconjurată de un aer de mister, pericol şi interdicţie. Puţini cunosc totuşi binefacerile ei asupra sănătăţii, cantonaţi în prejudecata că ciocolata îngraşă. Susţinut de argumente de ordin ştiinţific, Michel Montignac demontează toate preconcepţiile legate de acest aliment, analizând calităţile nutritive de excepţie şi efectele benefice pe care le are asupra organismului nostru. În plus, ne oferă 20 de reţete delicioase, adaptate cu ajutorul unui maestru-cofetar renumit.
Descoperiţi, aşadar, cât de sănătoasă poate fi ciocolata (mai ales cea neagră, amară şi bogată în cacao) şi de ce nu ar trebui să lipsească din nici un regim alimentar echilibrat.

Michel Montignac, celebru specialist în nutriţie, este autorul conceptului de „indice glicemic" şi creatorul revoluţionarei diete care îi poartă numele. Cărţile lui au fost traduse în 25 de limbi şi publicate în 42 de ţări, în peste 16 milioane de exemplare.

Sursa imaginii: www.litera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu