Întotdeauna luptăm ca să arătăm bine, să fim sănătoase şi să pierdem kilogramele nedorite. Pentru asta Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” vă propune o nouă gamă de lucrări noi achiziţionate ce vă vor ajuta sa arătaţi bine, să fiţi mereu sănătoase şi pline de viaţă. Aşa că, lecturaţi şi veţi fi mereu pline de energie şi nu veţi mai fi obsedate de greutate şi problemele de sănătate.
Rudiger, Margit. Zone cu probleme/ Margit Rudiger.- Oradia: Aquila, 1998.- 125 p.
Este o carte pentru femeile care vor într-adevăr să procedeze serios pentru a scăpa de „zonele cu probleme”. Cartea cuprinde un program complet de acţiune împotriva „pielii de portocală”, a surplusului de kilograme şi a ţesutului moale. Lucrarea dată oferă un program de înfrumuseţare şi despre toate posibilităţile pe care vi le oferă astăzi cosmetica, masajele şi instituţiile de tratament. Cartea mai oferă şi un program de antrenament pentru tonificarea muşchilor vi-l propun exerciţiile de gimnastică pentru patru săptămîni, exerciţi ce acţionează direct asupra zonelor cu probleme. Şi o dietă cu „Power- Food”, cu efect asupra celulitei, dizolvă grăsimea şi elimină apa şi „toxinele” din ţesut.
Tentori, Arturo. Combinaţii alimentare sănătoase/ Arturo Tentori.- Bucureşti: Curtea veche, 2008.- 255 p.
Întodeanuna ne punem întrebarae să fie oare incorrect ceea ce se spune despre diete? Este greşită ideia potrivit căreia grăsimile şi salamurile ne pot face rău? Dacă suntem persoane sănătoase, nu există mâncăruri propriu-zis nocive pentru noi: dăunătoare pot fi , eventual, anumite combinaţii de mâncăruri, de exemplu, peşte slab cu paste, orez cu carne slabă, pui cu cartofi, .Iată marea utilitate a unei cărţi de dietică ce vă învaţă cum să combinaţi sănătos mâncările care vă plac. Cartea prezintă sute de alimente, fiecare însoţite de combinaţiile recomandate, cele recomandate şi cele neutre, precum şi de note în care găsiţi alte sfaturi dieteticeutile de la caz la caz.
Meyerowitz, Steve. Combinarea alimentelor şi digestia: 101 modalităţi de înbunătăţire a digestiei / Otopeni: Benefica, 2010.- 184 p.
Digestia ta te energizează şi te hrăneşte? Sau ai o digestie şi o eliminare care îţi provoacă stres, te devitalizează şi îţi scurtează viaţa? Această carte ghid vă îndrumă pas cu pas prin procesul care vă ajută să scăpaţi de indigestie şi să-ţi hrăneşti mai bine organismul cu alimentele pe care le consume.
Kushi, Michio. Calea macrobiotică ghid compet pentru macrobiotică/ Michio Kushi.- Bucureşti: For You, 2008.- 237 p.
Clea macrobiotică este un ghi de macrobiotică, care este considerat drept cea mai de seamă autoritate din lume în acest domeniu. Macrobiotica reuneşte ultimele descoperiri ştiinţifice din domeniul nutriţiei şi a sănătăţii, cu practicile sănătoase ale societăţilor tradiţionale. În această ediţie autorul îndrumă spre o alimentaţie mai simplă, care duce la creşterea vitalităţii şi a stări de bine.
Haynes, Antony J. Biblia intoleranţelor alimentare/ Antony J. Haynes.- Piteşti: Paralela 45, 2010.- 344 p.
Dacă aveţi o reacţie adversă faţă de un aliment sau mai multe alimente. Această carte abordează intoleranţele alimentare şi modul în care pot fi tratateatât acestea cât şi afecţiunile asociatecare variază de la sindromul de oboseală cronică la sindromul de interes permeabil, stres în exces, inceţoşarea minţii şi chiar afecţiuni ale pielii precum eczemele şi problemele respiratorii din categoria astmului.
Thomas, Lalitha. 10 plante esenţiale/ Lalitha Thomas.- Piteşti: Paralela, 2005.- 434 p.
Cartea de faţă se bazează pe o abordare alternativă a îngrijirii medicale, o abordare care tratează simtomele individuale în raport cu întregul organism. Pe de altă parte, modelul medicini alopate utilizează un anumit medicament pentru eliminarea sau atenuarea unui anumit simtom, ignorându-se deseori necesitatea de a crea un echilibru al organismului ca întreg.
Somer, Elizabeth. Dieta originală/ Elizabeth Somer.- Piteşti: Paralela, 2004.- 297 p.
În lucrarea Dieta originară ne vorbeşte despre:
• cum să reducem legate de bolile cardiace, diabet, osteoporoză, cataractă, perderea memoriei şi depresii psihice.
• cum să scăpăm pentru totdeauna de nedoritele kilograme.
• cum să folosim Piramida Originară ca ghid pentru pregătirea unor mese uşoare şi hrănitoare.
• cum să avem mai multă energie şi să ne bucurăm mai mult de viată.
Rogers, Carol. Ghid fitoterapeutic pentru femei/ Carol Rogers.- Piteşti: Paralela, 2004.-493 p.
Ghidul de faţă este destinat să devină cartea de căpătâi a tuturor femeilor care doresc să folosească acasă. În siguranţă şi în mod eficient, mediocamentele pe bază de plante. Cuprinzătoare şi accesibilă, cartea le va da cititoarelor noastre posibilitatea să preia responsabilitateapropriei sănătăţi cu ajutorul plantelor medicinale. Lucrarea dată acoperă tot ce trebue să ştie femeile pentru a avea grijă de sănătatea lor şi a familiei.
Thomas, Lalitha. 10 alimente esenţiale/ Lalitha Thomas.- Piteşti: Paralela, 1997.- 370 p.
Alimentaţia echitabilă este prima şi cea mai la îndemână măsură în obţinerea unei bune stări de sănătate. Sfaturile generaledespre nutriţie din 10 alimente esenţiale pot face mai mult pentru sănătatea dumneavoastră decât orice medicament, spital sau tehnologie medicală de ultimă oră. Sunt descrise amănunţit zece dintre cele mai importante alimente de care aveţi nevoie pentru a dezvolta menţine un corp sănătos şi plin de vitalitate.
Chopra, Deepak. Întinereşte şi trăeşte mai mult/ Deepak Chopra.- Bubureşti: For You, 2004.- 205 p.
Cartea Întinereşte şi trăieşte mai mult este un manual completpentru întinerire. În paginile ei veţi găsi un program pentru întinerire, simplu, practice, care poate fi urmat pas cu pas. Aplicînd aceste practice în viaţa de zi cu zi, veţi observa imediat înbunătăţiri în starea voastră fizică şi emoţională. Pe măsură ce veţi începe să întineriţi, veţi putea să vă acesaţi rezervorul lăuntric de energie nelimitată, de creativitate, vitalitatea şi iubire, care reprezintă dteptul vostru prin naştere.
Young, Robert O. Dieta Young. Miracolul PH pentru o sănătate perfectă/ Robert O Young.- Piteşti: Paralela 45 , 2010.- 311 p.
Cartea dată este structurată în trei părţi:Partea I:Teoria- argumentaţia pentru dietă; Partea II-a:Programul popriu-zis pe care ni-l propun autorii; Partea a III-a: Reţete culinare- compuse în spiritual celor care cuprind ingrediente în general accesibile cititorulului. Lucrarea are un stil direct şi clar ce asigură uşurinţa lecturii, chiar şi de către nespecialişti.