18.08.2010

Montignac, Michel. Vinul: un aliment esenţial pentru sănătatea ta - Bucureşti: Litera Internaţional, 2010. - 238 p.


Vinul, inseparabil legat de istoria umanităţii, a fost considerat un medicament încă din Antichitate. Cu toate acestea, efectele lui benefice asupra sănătăţii noastre nu sunt pe deplin cunoscute.
Pe baza unor studii ştiinţifice de ultimă oră, Michel Montignac demonstrează că vinul are numeroase virtuţi terapeutice. Printre acestea se numără scăderea riscului unor boli cardiovasculare, dar şi o serie de efecte pozitive în plan digestiv şi antiinfecţios. Mai mult, combate stresul, încetineşte îmbătrânirea şi este capabil să frâneze evoluţia cancerului sau a maladiei Alzheimer.
Pentru a profita în mod optim de efectele benefice ale vinului, este de ajuns să respectăm două reguli: să bem regulat şi cu măsură.
Michel Montignac, celebru specialist în nutriţie, este autorul conceptului de indice glicemic şi creatorul revoluţionarei diete care îi poartă numele. Cărţile lui au fost traduse în 25 de limbi şi publicate în 42 de ţări, în peste 16 milioane de exemplare.
Sursa imaginii: www.litera.ro

Montignac, Michel. Uleiul de măsline: un aliment esenţial pentru sănătatea ta. - Bucureşti: Litera Internaţional, 2010. - 173 p.


Pomenit în Biblie, uleiul de măsline a fost unul dintre alimentele esenţiale pentru multe civilizaţii antice. Mai mult, strămoşii noştri îi cunoşteau, se pare, şi virtuţiile medicinale. După ce, vreme de câteva secole, s-a aflat într-un con de umbră, numeroasele studii ştiinţifice din ultimele decenii au readus uleiul de măsline în prim plan, acesta ajungând să fie considerat un aliment prin excelenţă sănătos.
Şi nu fără motiv: rolul său în prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea colesterolului şi limitarea riscului de apariţie a trombozelor, este incontestabil. În plus, un consum regulat de ulei de măsline previne apariţia diabetului, a cancerului, a obezităţii şi combate efectele îmbătrânirii.
Michel Montignac, celebru specialist în nutriţie, este autorul conceptului de „indice glicemic“ şi creatorul revoluţionarei diete care îi poartă numele. Cărţile lui au fost traduse în 25 de limbi şi publicate în 42 de ţări, în peste 16 milioane de exemplare.

Sursa imaginii: www.litera.ro

Montignac, Michel. Ciocolata: Un aliment esenţial pentru sănătatea ta. - Bucureşti: Litera, 2010. - 240 p.

Cu secole în urmă, ciocolata era considerată mai preţioasă decât aurul. Chiar şi în prezent ea a rămas un sinonim al luxului şi al delectării, probabil, cel mai iubit aliment dulce din lume. Cu greu ne putem imagina o persoană căreia să nu-i placă ciocolata, mai ales ca există nenumărate forme şi sortimente.

Ca orice lucru foarte bun, ciocolata este înconjurată de un aer de mister, pericol şi interdicţie. Puţini cunosc totuşi binefacerile ei asupra sănătăţii, cantonaţi în prejudecata că ciocolata îngraşă. Susţinut de argumente de ordin ştiinţific, Michel Montignac demontează toate preconcepţiile legate de acest aliment, analizând calităţile nutritive de excepţie şi efectele benefice pe care le are asupra organismului nostru. În plus, ne oferă 20 de reţete delicioase, adaptate cu ajutorul unui maestru-cofetar renumit.
Descoperiţi, aşadar, cât de sănătoasă poate fi ciocolata (mai ales cea neagră, amară şi bogată în cacao) şi de ce nu ar trebui să lipsească din nici un regim alimentar echilibrat.

Michel Montignac, celebru specialist în nutriţie, este autorul conceptului de „indice glicemic" şi creatorul revoluţionarei diete care îi poartă numele. Cărţile lui au fost traduse în 25 de limbi şi publicate în 42 de ţări, în peste 16 milioane de exemplare.

Sursa imaginii: www.litera.ro