18.08.2010

Montignac, Michel. Uleiul de măsline: un aliment esenţial pentru sănătatea ta. - Bucureşti: Litera Internaţional, 2010. - 173 p.


Pomenit în Biblie, uleiul de măsline a fost unul dintre alimentele esenţiale pentru multe civilizaţii antice. Mai mult, strămoşii noştri îi cunoşteau, se pare, şi virtuţiile medicinale. După ce, vreme de câteva secole, s-a aflat într-un con de umbră, numeroasele studii ştiinţifice din ultimele decenii au readus uleiul de măsline în prim plan, acesta ajungând să fie considerat un aliment prin excelenţă sănătos.
Şi nu fără motiv: rolul său în prevenirea bolilor cardiovasculare, prin diminuarea colesterolului şi limitarea riscului de apariţie a trombozelor, este incontestabil. În plus, un consum regulat de ulei de măsline previne apariţia diabetului, a cancerului, a obezităţii şi combate efectele îmbătrânirii.
Michel Montignac, celebru specialist în nutriţie, este autorul conceptului de „indice glicemic“ şi creatorul revoluţionarei diete care îi poartă numele. Cărţile lui au fost traduse în 25 de limbi şi publicate în 42 de ţări, în peste 16 milioane de exemplare.

Sursa imaginii: www.litera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu