06.07.2010

Kinsella, Sophie. Supermenajera. - Iasi: Polirom, 2007. - 489 p.

Titlu original: The Undomestic goddness

În Supermenajera, cititorul face cunostinta cu Samantha Sweeting, o femeie de cariera in virsta de 29 de ani, pe cale sa devina asociat la prestigioasa firma londoneza de avocatura Carter Spink. Insa, dindu-si seama ca a facut o greseala catastrofala (care va costa firma nu mai putin de cincizeci de milioane de lire), Samantha simte nevoia subita sa dispara din peisaj. Astfel ca atunci cind, ajunsa undeva la tara, se vede angajata ca menajera a unei familii bogate, eroina noastra decide sa accepte noua identitate si provocarile reprezentate de atitea indeletniciri nemaiincercate pina atunci, cum ar fi gatitul, spalatul rufelor si curatatul mobilei. Viata de menajera se dovedeste a fi tihnita si nu lipsita de satisfactii, aceasta si datorita atentiilor de care se bucura din partea aratosului gradinar al casei. Insa trecutul nu poate fi lasat in urma atit de usor, iar cind Samantha descopera un secret teribil despre firma la care lucra – si cind mass-media afla ca fosta femeie de succes isi cistiga acum traiul curatind toalete – situatia devine exploziva.

„Sophie Kinsella este maestra de necontestat a genului chick lit.”

The New York Post

Sursa imaginii: www.polirom.ro

Sophie Kinsella. Poţi să ţii un secret? / trad. din limba engleza si note de Vali Florescu - Iasi : Polirom, 2006. - 439 p.


Titlu original: Can you keep a secret?

Cu acelaşi amestec de umor, farmec si optimism care au făcut-o celebră şi extrem de iubită pe eroina ei, Becky-cea-dependenta-de-cumpărături, Sophie Kinsella ne-o prezinta acum pe Emma Corrigan. Eroina romanului este o fata obisnuita… dar cu mici secrete pe care nu trebuie sa le afle nimeni, dar absolut nimeni! In clipa cînd avionul in care se afla trece printr-o zona cu turbulente atmosferice, Emma e convinsa ca i-a sunat ceasul. Pentru a se calma, incepe sa-i turuie vecinului de scaun, un american sobru si atragator, toate secretele ei (cum si-a pierdut virginitatea in timp ce parintii ei se uitau la Ben Hur, cum si-a mintit iubitul in legatura cu greutatea ei, motiv pentru care bikinii pe care i-a facut acesta cadou sint extrem de inconfortabili, cum habar n-are ce e ala NATO si o mie de alte secrete, despre colegii de serviciu, familia, viata si visurile ei). Din fericire, avionul aterizeaza cu bine si cei doi se despart. Cind ajunge la birou, Emma afla ca fondatorul companiei la care lucreaza ca asistent de marketing este nimeni altul decit tipul din avion, singura persoana din lume care stie acum totul despre ea.

„Competitie, birfe de birou, scandal, dragoste si sex… personajul prapastios al lui Sophie Kinsella va fi in mod sigur adorat de cititori si-i va amuza copios…” (Publishers Weekly)
"Eroina din Poti sa tii un secret? este binecuvintata cu energie si optimism cit pentru 10 femei, iar gindurile ce-i tiuie prin minte in fiecare moment de panica provoaca, de fiecare data, noi hohote de ris." (Glamour)