08.11.2010

Anton, Speranţa. Reţete culinare pentru o hrană sănătoasă. – Ed. a III-a. - Bucureşti : Ed. Tehnică, 2005. – 342 p.


Autoarea şi-a propus să încludă în paginile cărţii de faţă reţete culinare pentru o hrană sănătoasă. Partea întîi a acestei cărţi constituie rodul a 10 ani de experienţă naturistă a autoarei, sub îndrumarea terapeutică a inginerului Valeriu Popa. Partea a doua a cărţii cuprinde reţete rapide, economice şi tradiţionale, pentru oameni sănătoşi care nu simt nevoia unui regim alimentar şi nu vor să renunţe la vechile obiceiuri.

Cartea poate fi consultată la Biblioteca Municipală "B.P. Hasdeu", Sediul Central.
(Sursa imaginii: www.librariasophia.ro)

Dorobanţu, E. 250 de reţete din arta culinară chinezească / E. Dorobanţu, I. Dorobanţu. – Bucureşti : ALLFA, 2005. – 232 p.


Arta culinară chinezească este recunoscută în întreaga lume. Ea a parcurs mii de ani de rafinament şi perfecţionare, de la mîncarea gătită pe pietre fierbinţi pînă la măncărurile care se serveau la Curţile Împărăteşti. În timpul Dinastiei Tang (618-907) arta culinară chinezească, ca şi celelalte arte, a cunoscut o mare înflorire.

Carte presupune 10 capitole în care au fost incluse reţete privind Preparate din carne de pasăre; Preparate din carne de porc; Preparate din carne de vită şi oaie; Preparate din carne de vănat; Produse acvatice; Salate. Măncăruri reci; Preparate din legume. Ouă; Supe; Dulciuri; Alte măncăruri.
(Sursa imaginii: www.pravaliacucarti.ro)