07.04.2011

Kalev, Danny. C++ / M. J. Tobler, J. Walter; trad.: F. Moraru. – Bucureşti: Teora, 2000. – 496 p.

C++ este limbaj de programare, care a fost rafinat din punct de vedere al gestionării memoriei, a căpătat un suport solid pentru tratarea excepţiilor şi noi operatori pentru conversaţiile de tip. Unii specialişti IT consideră că limbajul C de bază este foarte potrivit pentru a ajunge atît de aproape de resursele hardware cît este posibil, fără folosirea unui limbaj de asablare. Programatoriidescoperă că regulile de verificare a tipurilor din C++ ajută la reducerea numărului de erori din cod.
Cartea este împărţită în 15 capitole în care se vorbeşte despre scurtp prezentare a limbajului; orientarea spre obiecte – teorie şi practică; orientarea spre obiecte – elemente specifice C++; structuri şi clase; greşeli frecvente la folosirea claselor; clase şablon etc.

Măruşteri, M. Primii paşi în LINUX / S. Buraga, D. Acostăchioaie. – Iaşi: Polirom, 2006. – 245 p.

LINUX este un sistem de operare, care a devenit tot mai bine cunoscut şi apreciat prin stabilitate, aplicaţiile disponibile şi, totodată, cvasi-exotismul său -, cartea şi CD-ul ataşat prezintă distribuţia live autohtonă ROSLIMS, cu o interfaţă grafică în limba română, principalele sale aspecte şi domenii de utilizare fiind detaliate pe parcursul a nouă capitole.
CD-ul conţine distribuţia ROSLIMS Live CD, suita de birou OpenOffice.org, editorul de text Abirword, programul de calcul tabelar Gnumeric, aplicaţiile de grafică GIMP şi Inkscape, software multimedia: Audacity, Xine etc. Instrumente pentru adminstrarea sistemului: ethereal, tcpdump etc., servicii Internet: HTTP (Apache), FTP, SMTP, POP3, programe pentru accesul Internet.

Manchester, William. Moartea unui preşedinte: 20-25 noiembrie 1963. – Bucureşti: Divers-Press, 1992. – 566 p.

Misterul morţii lui J. F. Kennedy este un mister şi un subiect interesant în acelaşi timp. S-a pus la îndoială multe versiuni. Ipotezele morţii lui sunt diverse. Pînă în prezent apar tot felul de dovezi care ar indica moartea preşedinţelui american. Ce a fost? Ce s-a întîmplat? Care a fost adevăratul motiv?
Cartea Moartea unui preşedinte încearcă să elucideze acest mister. În prefaţa cărţii, autorul afirmă că „la 5 februarie 1964, doamna John Kennedy mi-a propus să scriu despre tragicile şi istoricele evenimente petrecute în Texas şi la Washington cu zece săptămîni în urmă. Relaţiile mele cu principalele personaje au fost de natură strict profesională. Mi-am dat seama că de fapt membrii familiei Kennedy nu ţineau neapărat să scrie o carte despre moartea preşedintelui; cred ca ar fi preferat mai întîi ca timpul să le vindece rănile, ceea ce este de înţeles.”

Joachimsthaler, Anton. Sfîrşitul lui Hitler / trad.: A. I. Ionescu. – Bucureşti: Lider, s.a. – 392 p.

La 30 aprilie 1995 s-au împlinit cincizeci de ani din ziua în care Hitler şi-a luat viaţa. În istoria omenirii, rareori s-a mai întîmplat ca moartea unui om, care, în viaţă fiind, a dominat cea mai mare parte a Europei, să dea naştere la atîtea legende, minciuni şi adevăruri spuse pe jumătate.
În cartea Sfîrşitul lui Hitler autorul încearcă să dezlege misterele morţii lui Hitler, evidenţiind anumite detalii, ordinele pe care le-a dat Hitler în ceea ce priveşte corpul său după moarte, cum au fost distruse cadavrele, identificarea odontologică, dar şi rolul Evei Braun şi Hermann Fegelein: cine au fost şi ce importanţă au avut în viaţa lui Hitler.

Livio, Mario. Secţiunea de aur: povestea lui phi, cel mai uimitor număr / trad. din lb engl.: M. Moroianu. – Bucureşti: Humanitas, 2007. – 321 p.

Secţiunea de aur este o carte despre un singur număr – 1,61803..., sau phi. Este un număr care a intrigat matematicienii. Este numărul care nu se sfîrşeşte şi nu se repetă, iar asemenea numere nesfîrşite i-au intrigat pe oameni încă din Antichitate. Este o carte interesantă, unde se vorbeşte despre istoria acestui număr phi.

Taraborrelli, J. R. Michael Jackson: magie şi nebunie: 1958-2009. – Bucureşti: Chişinău: Litera, 2009. – 566 p.

Regele muzicii pop, Michael Jackson, a devenit un simbol pentru mulţi. S-a scris foarte multe espre el, încît numai ştii cu ce să mai vii ce ceva nou ca să intrigi publicul larg.
Această carte este o biografie a lui M. Jackson, scrisă cu mult interes şi pasiune. Documentată atent şi scrisă la nivel. Cartea include două capitole scrise de autor după moartea artistului. Este o ediţie revizuită, adăugită şi adusă la zi.
Cartea este bine structurată, scrisă într-o manieră simplă şi se citeşte uşor. Sunt relatate momente din viaţa interpretului, unele aspecte fiind spuse însuşi de autor. O carte în două exemplare si se afla în colectiile Bibliotecii Municipale "B.P. Hasdeu" din Chişinău.