18.10.2010

Popescu, Constantin I. Stări conflictuale generate de exploatarea abuzivă a pădurilor lumii. - Târgovişte : Bibliotheca, 2008. - 228 p.

Din Prefaţă
Problematica abordată în această lucrare se remarcă prin caracterul ei de strictă actualitate pentru silvicultura românească, conducînd la prima lucrare care tratează în mod pertinent conflictele legale de fondul forestier şi implicaţiile lor asupra gestiunii durabile a pădurilor. Această afirmaţie rezultă din cele 3 ipostaze istorice importante ale relaţiei om-pădure.
Mediul biogeografic în general, şi pădurea în special, suscită interesul larg al publicului, astfel încît, la ora actuală, soluţiile de gospodărie a pădurilor, nu mai pot reprezenta o preocupare de tip "monopol" al silvicultorilor, impunîndu-se atragerea şi participarea activă, în acest proces, a tuturor factorilor interesaţi în dezvoltarea durabilă a teritoriului şi implicit a pădurii. În acest scop este relevanţa trecerea în revistă, pentru cîteva ţări, reprezentative sub aspectul standardului ridicat al gospodăririi pădurilor, a atitudiniii silvicultorilor faţă de integrarea în procesul decizional din silvicultură, a celor mai diverse organisme economico-sociale, la nivel naţional sau local.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu